Lajme

QSUT me një klinikë të re të Psikiatrisë Infantile

Shërbimi i Psikiatrisë së Fëmijëve e Adoleshentëve në QSUT është rehabilituar duke u kthyer në një klinikë tërësisht të re, me kushte e standarde bashkëkohore, për t’i shërbyer sa më mirë trajtimit të fëmijëve që vuajnë nga problemet e shëndetit mendor

Realizohet për herë të parë Shintigrafia e Miokardit në QSUT

Shintigrafia e Miokardit me SPECT, një ekzaminim tejet i rëndësishëm nëdiagnostikimin e stratifikimin e riskut të sëmundjes koronare dhe nëvlerësimin e viabilitetit miokardial, mund të realizohet tani e tutje edhenë Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”

QSUT, workshop për stafin kryeinfermieror

Workshop-i me temë “Lidershipi dhe Menaxheri në Infermieristikë. Karakteristikat e një lideri transformues dhe zhvillimet ndikuese në profesionin e infermierit”, u organizua nga Drejtoria e Performancës Spitalore, në kuadër të Edukimit në Vazhdim.

ABI Bank dhurata për pacientët e Pediatrisë

ABI Bank në bashkëpunim me Drejtorinë e QSU “Nënë Tereza” organizuan një aktivitet festiv me rastin e festave të fundvitit me fëmijët që po kurohen këto ditë në shërbimin e Pediatrisë.

Trupat e huaj në rrugët ajrore dhe digjestive

Trupat e huaj janë sende të cilat ngelin në pjesë të ndryshme të organizmit. Ndonjëherë mund të jenë edhe pjesë të vet organizimit si psh, një dhëmb i cili mund të aspirohet dhe të shkojë në mushkëri.

Rëndësia e parandalimit dhe diagnostikimit të hershëm të diabetit

Diabeti është një sëmundje kronike, e cila ka lidhje me mungesën e funksionit të pankreasit. Pankreasi ose nuk e prodhon fare insulinën ose e prodhon më pak se ç’duhet ose jo në momentin e duhur

QSUT, vijojnë operacionet e suksesshme në Shërbimin e Kardiokirurgjisë

Në Shërbimin e Kardiokirurgjisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, janë kryer dy intervente shumë të vështira, të realizuara me sukses nga mjekët e këtij shërbimi.

Shërbimi Infektiv, QSUT bashkëpunim me Universitetin e Oxfordit

Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” është një partnere e denjë e spitaleve universitare më të mira të botës, si ato të niveleve të Universitetit të Oxfordit. Së fundmi Shërbimi i Sëmundjeve Infektive në QSUT, është duke marrë pjesë në një studim shumë të rëndësishëm të Univerisitetit të Oxfordit, ku edhe u çertifikua me sukses për rezultatet e arritura gjatë fazës së parë të këtij studimi.

Kemioterapia dhe rëndësia e trajtimit në kohë

Në repartin e Kemioterapisë në spitalin Onkologjik në QSUT, pacientja vjen pasi rasti është analizuar në stafin multidisiplinar të këtij shërbimi dhe i është vendosur diagnoza

Rëndësia e ekzaminimit në kohë të kancerit të gjirit

Pjesë e rëndësishme e Fushatës Sensibilizuese në Luftën kundër Kancerit të Gjirit është diagnostimit i tij në fazat fillestare. Për këtë një rëndësi të veçantë merr njohja e metodave diagnostikuese, duke filluar nga ekzaminimi fizik e deri te ato imazherike

12 Tetor, Dita Botërore e Artritit

Artriti paraqet një gjendje shëndetësore që karakterizohet nga dhimbja, në të cilën preken artikulacionet, kockat, ligamentet, tendinat dhe muskujt

10 TETORI, Dita Botërore e Shëndetit Mendor

Si çdo vit, OBSH dhe Federata Botërore e Shëndetit Mendor organizojnë fushatën sensibilizuese në funksion të një shëndeti mendor sa më të mirë

Nuk duhet të kemi frikë nga kanceri i gjirit! Mund ta kurojmë atë

Kanceri i gjirit është një tumor malinj i përbërë nga qeliza onkologjike-neoplazike, të cilat kanë tendencën për t’u shumuar në mënyrë të pakontrolluar lokalisht dhe në distancë. Duhet patur shumë kujdes që në diagnostikimin e parë, për të parë drejtimin e tyre

Kardiokirurgjia, një shërbim elitar në QSUT

Intervistë me Prof. Arben Baboçi, mjek kardiokirurg

Çfarë është koronarografia dhe përse shërben ajo

Intervistë me Dr. Taulant Gishto, mjek në Shërbimin e Kardiologjisë

Dita Botërore e Zemrës, këshilla informuese nga mjekja kardiologe Daniela Teferiçi

Dita Botërore e Zemrës mbahet në nivel global çdo vit, në datën 29 shtator, për të informuar njerëzit në lidhje me sëmundjet kardiovaskulare,

Mjekët bëjnë apel për kontroll të syve të fëmijëve para fillimit të shkollës

Dr. Eneda Rustemi, mjeke okuliste pranë shërbimit të Pediatrisë së Përgjithshme në QSUT “Nënë Tereza”, thekson rëndësinë e një vizite mjekësore për të gjithë fëmijët të cilët shkojnë për herë të parë në shkollë…

Dita e Shenjtërimit të Nënë Terezës

Në ditën e Shenjtërimit të Nënë Terezës, stafi mjekësor dhe administrativ i Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” ka dhuruar gjak vullnetarisht, në ndihmë të personave në nevojë…

Aparatura të reja në shërbimin e Onkohematologjisë Pediatrike për pacientët e vegjël

Në 1 Qershor, fëmijët që kurohen në shërbimin e Onkohematologjisë Pediatrike në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, kanë marrë dhuratë një aparat respirator të teknologjisë më të fundit për terapinë intensive

Njësia Bashkiake nr.1 i bashkohet nismës “Dhuro gjak, shpëto jetë”

Në mbështetje të pacientëve që vuajnë nga Talasemia punonjës të Njësisë Bashkiake nr.1 në Tiranë kanë dhuruar vullnetarisht gjak, gjatë aktivitetit sensibilizues “Dhuro gjak, shpëto një jetë”.

SPEC CT, pajisja më e e re diagnostikuese në QSUT

Një pajisje unikale diagnostikuese e teknologjisë së re, e vetmja e këtij lloji në Shqipëri, është instaluar në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”.

Realizohen për herë të parë implantet kokleare falas

Fëmijët që kanë probleme me humbje të theksuar të dëgjimit, mund të kryejnë tashmë ndërhyrjen për vendosjen e implantit koklear falas në shërbimin e ORL-së në QSUT.

Aplikohet për herë të parë procedura e ERCP

Aplikohet për herë të parë procedura e ERCP (trajtimi i patologjive të rrugëve biliare dhe pankreatike) – falë vendosjes në punë të angiografit në Shërbimin e Imazherisë dhe angazhimit të ekipit profesionist të mjekëve kirurgë, radiologë, gastrohepatologë në shërbimet tona mjekësore.

Realizohet për herë të parë protokolli i radioterapisë në trajtimin e tumoreve në moshat pediatrike me akselerator linear në Shërbimin Onkologjik

Për herë të parë në Shërbimin Onkologjik- Njësia e Radioterapisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, është realizuar trajtimi i pacientëve të moshës pediatrike sipas standarteve dhe protokolleve bashkëkohore.

Për herë të parë në Kardiokirurgjinë Shqiptare Interventi më i ri, implantimi i qelizave staminale autolog

Mjekët e shërbimit të Kardiokirurgjisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” kanë kryer për herë të parë në vendin tonë procedurën e implantimit të qelizave staminale autolog, procedurë e cila konsiston në ndërthurjen e terapive kirurgjikale, terapive qelizore dhe atyre gjenetike.

QSUT, hapet shërbimi i ri Neurovaskular

Për herë të parë në vendin tonë aplikohet proçedura për shpëtimin e jetës së pacientëve. Njësia e Shërbimit Neurovaskular (stroke dhe post-stroke) është shërbimi më i ri i krijuar në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”.

Çdo ditë, çdo çast, jetë të shpëtuara falë Urgjencës së Zemrës 24/7 në QSUT

Vetëm gjatë 48 orëve të fundit të fundjavës, janë shpëtuar tetë jetë të kërcënuara nga problemet kardio-vaskulare, falë funksionimit me sukses të plotë të Urgjencës Kardiake 24/7, në funksion për herë të parë që prej 1 nëntorit 2015.

Takim me një grup mjekësh nga Fondacioni “Albanian Health Fund”

Sot në ambjentet e QSUT-së, Drejtoresha e Përgjithshme znj. Ogerta Manastirliu priti në një takim një grup mjekësh nga specialitete të ndryshme të Fondacionit “Albanian Health Fund” nga SHBA…

Jetësohet nisma e ‪QSUT‬ për të krijuar Rrjetin e Miqve të Fëmijëve të Spitalit Pediatrik. Kësaj nisme sot iu bashkua tenori Saimir Pirgu.

Të ardhurat e grumbulluara nga shitja e disqeve gjatë koncertit të tenorit Saimir Pirgu në Teatrin e Operas dhe Baletit në Tiranë, i janë dhuruar Spitalit të Pediatrisë në ndihmë të fëmijëve. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, së bashku me tenorin Saimir Pirgu, ishin mëngjesin e sotëm në ambientet e QSUT-së ku i dorëzuan drejtoreshës së këtij institucioni, Ogerta Manastirliu, çekun e të ardhurave…

QSUT mbledh Komisionin Mjekësor Spitalor (KMS), në takimin e parë për vitin 2016

Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” mblodhi ditën e martë, datë 23 Shkurt 2016, Komisionin Mjekësor Spitalor (KMS), një organ funksional këshillimor pranë Drejtorit të Përgjithshëm në përbërjen e të cilit janë Shefa të shërbimeve mjekësore të QSUT dhe mjekë të përzgjedhur të shërbimeve mjekësore…

Edukimi përmes praktikës / Cikël tre ditor trajnimi për stafin infermieror të QSUT në kuadër të Programit të QSUT për fuqizimin e Sektorit të Kontrollit të Infeksioneve Spitalore

Në zbatim të politikave spitalore për parandalimin dhe kontrollin e infeksioneve spitalore në shërbimet e QSUT, Drejtoria e QSUT ka prej mëse një viti që po bashkëpunon me Spitalin Mater Dei në Maltë për fuqizimin e Njësisë së Kontrollit të Infeksioneve Spitalore…

QSUT, njësia moderne e radioterapisë në shërbim të pacientëve

Në Shërbimin Onkologjik është instaluar, akseleratori i parë linear si aparaturë e teknologjisë së fundit bashkëkohore për trajtimin multidisiplinar me preçizion të lartë të tumoreve. Me këtë investim të rëndësishëm, QSUT do të përmirësojë ndjeshëm trajtimin me radioterapi të pacientëve me sëmundje tumorale, nga ku do të përfitojnë rreth 60 pacientë në ditë dhe rreth 640 pacientë në vit…

Ndryshimi Vazhdon

Një përmbledhje disa minutëshe mbi punën, projektet, arritjet më të rëndësishme të stafit mjekësor të ‎QSUT‬ gjatë vitit 2015…

Bashkëpunimi i frytshëm mes QSUT “Nënë Tereza” dhe fondacionit “The Heart of Children”

Kanë kaluar tashmë dhjetë vite nga vizitat dhe ndërhyrjet e para të planifikuara në shërbimin e Kardiokirurgjisë së QSUT “Nënë Tereza” të ekipit të mirënjohur drejtuar nga Prof. Vittorio Vanini, një kardiokiurg pediatër i shquar …

Fuqizimi i profesionistëve mjekësorë të QSUT drejt një Urgjence Polivalente

Ekipi i Urgjencave në QSUT, mjekë dhe infermierë të këtij shërbimi janë bërë pjesë e trajnimit me temë “Fuqizimi i profesionistëve mjekësorë të QSUT drejt një Urgjence polivante”, një bashkëpunim i Swiss Foundation for Innovation (SFI), Ministrisë së Shëndetësisë Shqiptare dhe Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” (QSUT)…

Godina e konsultave, një sistem unik për shërbimet ambulatore terciare në QSUT – gati në 210 ditë!

Pacientët, të cilët nuk janë të shtruar në spital, por që kanë rekomandimin e mjekut të familjes për një konsultë të specializuar me mjekë të QSUT-së, një analizë apo dhe ndërhyrje, nuk do të duhet të enden në radhë nëpër pavione për të pritur mjekun, por një qendër e re konsultash po ndërtohet posaçërisht për shërbimin ambulator…

Kabineti i Hemodinamikës – Instalohet pajisja e re angiografike

Kabineti i hemodinamikës në shërbimin e kardiologji/kardiokirurgjisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në kryeqytet ka tashmë një aparat të ri angiografie. Instalimi i kësaj pajisjeje të teknologjisë moderne e bashkëkohore, do të mundësojë që brenda muajit tetor nëse një pacient do të ketë nevojë të bëjë një koronarografi në shërbimin publik, do të mund ta bëjë atë edhe nëse paraqitet gjatë natës…

Fëmijët e Onko-Hematologjisë, mësim në distancë përmes teknologjisë

Pacientët e vegjël në shërbimin e Onko-Hematologjisë, ndonëse janë të detyruar t’i nënshtrohen terapisë së gjatë të mjekëve këtë vit shkollor nuk do të humbin as një orë mësimi. Posaçërisht për ta janë mundësuar 20 tablete me programe mësimore audiovizuale në mënyrë që ata të frekuetojnë orët e mësimit në ambintet e spitalit njëlloj si moshatarët e tyre në klasë

Realizohet operacioni i rrallë në tru për heqjen e tumorit kur pacienti është zgjuar

Për herë të parë në shërbimin e Neurokirurgjisë në QSUT është kryer një operacion për heqjen e masës tumorale në tru nëpërmjet kraniotomisë në gjendje zgjimi, çfarë do të thotë që pacienti mbahet zgjuar dhe komunikon me kirurgun gjatë ndërhyrjes…

Programi i përkrahjes dhe zhvillimit profesional të infermierëve për të siguruar staf të aftë dhe motivuar në shërbim të pacientit

Staf infermieror i specializuar që i përgjigjet të gjitha emergjencave dhe di të menaxhojë çdo situatë, një kulturë pune në ekip që mbështet dhe përkrah rolin e infermierit, mundësi për të zhvilluar më tej aftësitë profesionale dhe përmirësuar proceset praktike …

Asistencë nga ekspertë të OBSH për rritjen e kapaciteteve të stafit infermieror të QSUT dhe hartimin e dokumenteve strategjikë për kujdesin dhe sigurinë ndaj pacientit.

Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, drejtoresha e saj znj. Ogerta Manastirliu ka drejtuar punën në ekip të ekspertëve të mbështetur nga programi i zyrës së OBSH për Shqipërinë në kuadër të hartimit të dokumenteve strategjikë të spitalit si dhe hartimin e paketës së procedurave standarde të kujdesit dhe sigurisë së pacientit …

Standard i ri në Shërbimin e Fizioterapisë të Sëmundjeve të Brendshme në QSUT

Shërbimi i fizioterapisë së sëmundjeve të brendshme është përfshirë në një projekt të rehabilitimit të ambjenteve dhe pajisjes me shtreter të rinj dhe mobilim ndihmës për këtë strukturë. Ky projekt u bë i mundur në sajë të partneritetit me Universitetin Aldent. Në ditën e promovimit dhe hapjes së ambjenteve, Dr. Mira Zicishti se bashku me stafin e saj të fizioterapistëve falenderoi administratën e QSUT për vëmendjen kushtuar këtij shërbimi të lënë në harresë për më tepër se një dekadë dhe rëndësinë e këtij shërbimi në spital…

Në pak muaj, ndryshime rrënjësore edhe në shërbimin e Dermatologjisë në QSUT të braktisur e të lënë krejtësisht në harresë.

Në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” (QSUT) punojmë përditë për përmirësimin e cilësisë së shërbimeve dhe treguesve spitalorë të këtij institucioni. Puna në qendrën më të madhe universitare spitalore në vend lidhet jo vetëm me përmirësimin e cilësisë së kujdesit shëndetësor, por edhe kohën kushtuar pacientit, dhe të gjithë elementët e tjerë që plotësojnë këtë shërbim…

Orari i unifikuar i vizitave: Për një mjedis më pozitiv në ofrimin e kujdesit ndaj pacientit. Më shumë cilësi dhe kohë kushtuar pacientit dhe të gjithë elementët e sigurisë ndaj tij.

Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” po punon për të përmirësuar cilësinë e shërbimeve dhe treguesve të saj spitalorë. Puna në Qendrën tonë spitalore lidhet me cilësinë e kujdesit, kohën kushtuar pacientit dhe të gjithë elementët e sigurisë ndaj tij.
Shërbimet që ne ofrojmë dhe cilësia e tyre rritet vetëm nëpërmjet bashkëpunimit të ndërsjelltë personel mjekësor, pacientë dhe familjarë…

Stafi infermieror në QSUT, para standardeve të reja për kujdes të sigurt dhe efektiv ndaj pacientit.

Kujdesi ndaj pacientit dhe kërkesat gjithmonë në rritje për përmirësim në këtë drejtim vendosin stafin infermieror të QSUT para nevojës dhe përgjegjësisë për plotësim të vazhdueshëm të njohurive të tyre, njohuri që nuk mund të merren thjesht përmes përvojës ose punës pranë shtratit të pacientit…

Personeli shëndetësor në QSUT zbatim korrekt i procedurave për larjen dhe dezinfektimin e duarve, element i rëndësishëm në kujdesin ndaj pacientit.

Nën fushatën “Lani duart” u realizua trajnimi i 169 infermierëve të shërbimeve të QSUT me temën “Zbatimi korrekt i procedurave për larjen dhe dezinfektimin e duarve në personelin shëndetësor”. Ky trajnim synoi asimilimin e njohurive mbi këto procedura dhe drejtzbatimin e tyre, impaktin që sjellin në reduktimin e infeksioneve spitalore, përmirësimin e shëndetit të pacientëve, uljen e ditëqendrimit dhe kostos spitalore…

Shërbimi i Urologjisë QSUT, realizohet ndërhyrja e vështirë dhe shumë e rrallë

Stafi i mjekëvë në Shërbimin e Urologjisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” Tiranë, ka kryer një intervent të vështirë dhe shumë të rrallë. Pas konsultimit të rastit në stafin e këtij shërbimi, pacientes Behare Rexhepi, 25-vjeçare nga Prishtina i është hequr një tumor i surenales së djathtë…

Drejt Rilindjes së QSUT, sot radha e Shërbimit Statistikor

Në vazhdën e Rilindjes së Shërbimit Shëndetësor në Shqipëri, edhe Shërbimi Statistikor pranë QSUT ofron sot një pamje dhe kushte bashkëkohore pune…

QSUT – Kardiokirurgjia, dhurohen instrumente operatore të fjalës së fundit për ndërhyrje kirurgjikale

Ka mbërritur në duart e kardiokirurgëve të Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, sasia e instrumenteve më të fundit të teknologjisë që do të përmirësojnë ndërhyrjet kirurgjikale në zemër…

Takimi Vjetor Profesional i Shërbimit të Nefrologjisë

Momente nga takimi profesional i Shërbimit të Nefrologjisë mbajtur sot në kuadër të Ditës Botërore të Veshkave, takim që organizohet të enjten e dytë të muajit Mars…

QSUT mbledh Takimin e parë të Komisionit Mjekësor Spitalor (KMS) për vitin 2015

Komisioni Mjekësor Spitalor (KMS) i Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” u mblodh ditën e martë 10 Shkurt 2015 nën kujdesin e Drejtores së Përgjithshme znj. Ogerta Manastirliu dhe Kryetarit të Komisionit Prof. Mustafa Xhani…

Njoftim për Media

Drejtoria e Qendrës Spitalore Universitare “NënëTereza” dënon me forcë aktin e shëmtuar të dhunimit të mjekes B.H. në ambientet e QSUT-së, nga shtetasi H.H. ndërkohë që po ushtronte detyrën e saj…

Përfundon rikonstruksioni i godinës së Shërbimit të Neurologjisë

Kryeministri Edi Rama mori pjese ne përurimin e rikonstruksionit dhe pajisjes së Shërbimit të Neurologjisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në praninë e drejtuesve dhe stafit mjekësor…

Zbatimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit mes QSUT dhe QKUK për Kardiokirurgjinë

Operimi i suksesshëm i dy pacientëve kosovarë në kuadër të Marrëveshjes së Bashkëpunimit mes Klinikës së Kardiokirurgjisë të Qendrës Spitalore Universitare të Tiranës (QSUT) dhe stafit mjekësor  të Klinikës së Kardiokirurgjisë së Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK)…

QSUT – Punë e pandërprerë për Rilindjen e Shëndetësisë

Kryeministri Edi Rama, i shoqëruar nga Ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj dhe Drejtore e QSUT-së Ogerta Manastirliu, ishte sot për të inspektuar investimet në QSUT…

QSUT – Një pikturë për më shumë ngrohtësi

Sot në ambjentet e Qendrës së Hemoglobinopative pranë Spitalit Pediatrik, stafi i administratës së QSUT ka kushtuar disa momente të ditës në krijimin e ambjenteve sa më miqësore për fëmijët që marrin kujdes shëndetësor në këtë spital…

QSUT, bashkëpunim me IAEA – Mbi forcimin e kapaciteve diagnostikuese dhe trajtuese të qendrës spitalore për sëmundjet tumorale

Drejtoresha e Përgjithshme e QSUT “Nënë Tereza”, znj. Ogerta Manastirliu priti në një takim pune, Drejtorin e Përgjithshëm të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) për Divizionin e Europës Lindore…

Marrëveshje për Klinikën e Kardiokirurgjisë midis QSUT dhe QKUK

U firmos marrëveshja ndërmjet Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Tiranë dhe Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, për klinikën e kardiokirurgjisë.
Mjekët e Tiranës do të kryejnë pjesën më të madhe të ndërhyrjeve kardiologjike në spitalin e Prishtinës për vitin në vazhdim dhe 2015…

QSUT, Fuqizohen strukturat mjekësore të Shërbimit të Onkologjisë

Në ditën ndërkombëtare të depistimit të kancerit të gjirit ku në Shërbimin Onkologjik në QSUT është duke u ofruar falas ekzaminimi për kancerin e gjirit, rezulton të jenë kryer deri më tani 250 ekzaminime të grave dhe janë regjistruar 600 të tjera që janë ndërgjegjësuar për të bërë kontrollet. 8 mjekë onkologë dhe dy mamografi të lëvzishme janë vënë në dispozicion të Shërbimit Onkologjik me qëllim parandalimin e sëmudjeve tumorale…

QSUT mbledh Takimin e 4-t të Komisionit Mjekësor Spitalor (KMS)

Komisioni Mjekësor Spitalor diskutoi mbi projektin e konsultave ambulatore nëpërmjet një prezantimi të situatës, draft-projektin e centralizimit të konsultave si dhe organizimin funksional, prezantimin e matricës për hartimin e objektivave strategjikë të QSUT për vitet 2015-2017 si dhe planin e nevojave të emergjencës për barna dhe materiale mjekësore per shërbimet mjekësore dhe planifikimin për vitin 2015…

QSUT, Manastirliu: Shërbimi i Hemodinamikës 24 orë!

Në kuadër të aktiviteteve që po organizohen në Ditën Botërore të Sëmundjeve të Zemrës, Drejtoria e Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, organizoi një konferencë për shtyp së bashku me Ministrin e Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, shefin e Repartit të Hemodinamikës, prof. Artan Goda dhe me mjekë të këtij reparti ku u deklarua mbulimi 24 orë i shërbimit të Hemodinamikës, pranë shërbimit të kardiologjisë në QSUT.

QSUT: Takimet me Stafet Mjekësore, Shërbimi ORL

Komunikimi i politikave të qarta mbi menaxhimin e resurseve, motivimi i stafit dhe nxjerrja në pah e kapaciteteve të shumta të QSUT-së, si dhe konsultimi i përbashkët rreth aspekteve të punës së përditshme, ishin pjesë e diskutimeve që u zhvilluan në takimin me Shërbimin e ORL-së.

Heqja e plotë e një kisti ekinokoku cerebral

Një histori e veçantë suksesi e ekipit tonë të Neurokirurgjisë. Një fëmijë vetëm 2 vjeç përmirësohet tërësisht pas heqjes kirurgjikale nga koka të një kisti cerebral ekinokoku 6 cm…

Urgjenca në QSUT, standard i ri shërbimi

Në fokus të punës sonë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” është pacienti dhe shërbimi që i ofrohet nga ekipi mjekësor dhe ai mbështetës. Një ndër shërbimet më delikatë është Shërbimi i Urgjencës, i cili pret rreth 200 pacientë në ditë dhe kërkon shpejtësi dhe profesionalizëm në dhënien e ndihmës së parë…

Ndërhyrja, suksesi i së cilës përcaktoi mbijetesën e foshnjes; Programi i bashkëpunimit QSUT & QKUK, si po i ndihmon ai fëmijët.

Shërbimi i Kardiokirurgjisë Pediatrike në QSUT ka ndarë me ne historinë e një foshnje 3 ditëshe diagnostikuar në QKUK-në e Prishtinës me “Koarktacion Aorte Kritik” dhe transferuar në kushte kritike me urgjencë në QSUT…

QSUT: Në pritje të fillimit të projekteve të mëdha

Në pritje të fillimit të projekteve të mëdha për rehabilitimin e Spitalit të Sëmundjeve të Brendshme dhe Bllokut Operator për Kirurgjitë në Spitalin e ri, puna vazhdon me mirëmbajtjen sistematike dhe …

Konferenca e 7-të Kombëtare e Shoqatës Shqiptare të Psikiatrisë

Në Konferencën e 7-të Kombëtare të Shoqatës Shqiptare të Psikiatrisë (SHSHP) në bashkëpunim me Shërbimin e Psikiatrisë, QSU “Nënë Tereza”, Tiranë u sigurua një përditësim i përgjithshëm mbi të rejat më të fundit në Psikiatri dhe Shkencat e tjera mjekësore në lidhje me çrregullimet e shëndetit mendor…

QSUT, goditja e tumorit me rreze

Një pacient i sëmurë me adenomë hipofize, apo ndryshe tumor në tru, pasi ka kryer ndërhyrje krirurgjikale dhe trajtim të shumëllojshëm disa herë dhe nuk është shëruar, i është nënshtruar radiokirurgjisë, trajtim i cili ofrohet për herë të parë në qendrën më të madhe spitalore në vend, QSUT…

QSUT: S’ka më mungesë ilaçesh

Pas një krize të thellë të ilaçeve në QSUT, ku çdo pacienti i duhej të blinte medikamente në farmacitë private përreth, pasi në spitale nuk gjendeshin, prindër që prej ditësh kanë fëmijët shtruar në pavionin e Pediatrisë dëshmojnë të kundërtën…

QSUT mbledh Takimin e 3-të të Komisionit Mjekësor Spitalor (KMS)

Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” mblodhi në datën 12 Qershor 2014, “Komisionin Mjekësor Spitalor” (KMS) dhe miratoi në parim Rregulloren e funksionimit të këtij Komisioni…

QSUT: Programi i Edukimit në Vazhdim – “Çështje të praktikave më të mira të shëndetit mendor”, Shërbimi i Psikiatrisë

Në kuadër të procesit të edukimit në vazhdim nën kujdesin e shefit të Shërbimit të Psikiatrisë QSUT, D.Sh.M. Ariel ÇOMO është zhvilluar në ambjentet e këtij Shërbimi seminari me temë “Çështje të praktikave më të mira të shëndetit mendor”…

Organizatat humanitare ALSAR dhe IHRO, shtretër të rinj për Neurologjinë

Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunimin me shoqatën humanitare “ALSAR” dhe Organizatën Ndërkombëtare të Ndihmave Humanitare (IHRO) me qendër në Hollandë kanë finalizuar ditën e sotme projektin “Dhurimi i pajisjeve spitalore”…

Festa e Fëmijëve në QSUT: Animatorë, shfaqje teatrale, numrat e trupës së cirkut si dhe shumë dhurata për fëmijët

Për fëmijët e hospitalizuar pranë Shërbimit të Onko-Hematologjisë Pediatrike në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” festimet për Ditën e Fëmijëve nisën më herët këtë vit…

Dita Ndërkombëtare e Infermierit në QSUT

Përmirësimet që kemi bërë së bashku gjatë këtyre tetë muajve janë të dukshëm dhe në të njëjtën kohë shpresëdhënës për atë që do të mundemi të vazhdojmë të bëjmë së bashku në të ardhmen, për të ofruar më shumë shërbime për pacientët, duke e vënë gjithnjë e më shumë theksin tek përmirësimi i cilësisë dhe kohës së kontakteve me pacientin…

QSUT, mjekët zbatojnë orarin sipas rregullores së miratuar

“Në bashkëpunim me shërbimet mjekësore, me shefat e shërbimeve, ne jemi duke punuar, sa i përket edhe respektimit dhe disiplinës në punë. Me mbështetjen e tyre dhe me përkrahjen e tyre, sot mjekët janë në eficensë të plotë përgjatë gjithë orarit zyrtar, orarit të punës në spitalet tona”, thotë Ogerta Manastirliu, drejtore e QSUT-së…

Ministrat Agani e Beqaj nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi Kosovë–Shqipëri në Shëndetësi

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës Ferid Agani dhe homologu i tij nga Republika e Shqipërisë, Ilir Beqaj, nënshkruan sot në Prishtinë Marrëveshje bashkëpunimi në fushën e shëndetësisë që ka për qëllim që të fuqizojë bashkëpunimin në fushën e shëndetësisë dhe shkencave mjekësore duke u frymëzuar në parimet e barazisë dhe përfitimit të ndërsjellë.

QSUT, konsulta dhe mendime specialistësh online me spitalet rajonale

Në programin (e-health) të teknologjisë shëndetësore, financuar nga USAID, marrin pjesë rreth 14 shërbime mjekësore që ofrohen nga QSUT “Nënë Tereza”, me qëllim për t’u shfrytëzuar mundësitë jo vetëm në rastin e konsultave me anë të Telemjekësisë për raste që kërkojnë mendimin e specialistit përpara transferimit, por dhe për edukimin në vazhdim të mjekëve në Spitalet Rajonale…

Autizmi flet. Është koha të dëgjosh. Mëso shenjat

Në kuadër të ditës ndërkombëtare dhe muajit të ndërgjegjësimit mbi autizmin, në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” u zhvillua një workshop nën drejtimin e Dr. Ariel Çomo, Shef i Shërbimit të Psikiatrisë Infantile dhe Adulte, me personelin e Shërbimit Psiko-social të QSUT…

Pajisje të reja në QSUT

Futja ose vendosja e infrastrukturës së përshtatshme, siç është edhe pajisja e Kapës në 3 farmaci të QSUT, sjell më shumë siguri për sa i përket trajtimit të pacientëve, sjell më shumë efikasitet në përdorimin e barnave për kimioterapi, dhe sigurisht sjell më shumë pacientë të trajtuar me sasitë e citostatikëve të planifikuar…

Në QSUT “Nënë Tereza”, program mësimdhënie për fëmijët e hospitalizuar.

Fëmijët që trajtohen për patologji të ndryshme në Shërbimin e Pediatrisë dhe shërbime të tjera në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë, edhe pse në kushte hospitalizimi, po ndjekin programin e arsimit parashkollor si bashkëmoshatarët e tyre…

QSUT, Djegie-Plastika me salla të reja operacioni

Në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, është kryer një rikonstruksion i plotë i bllokut operator me infrastrukturat ndihmëse të tij në pavionin e Djegie-Plastikës, nëpërmjet një granti të Komisionit Europian…

Konferenca e 4-t Ndërkombëtare e Shoqatës Shqiptare Hematologji Transfuzion

Në Konferencën e 4-t Ndërkombëtare me Temë: “Transplanti i Palcës Kockore domosdoshmëri në Hematologji” u referuan të rejat më të fundit rreth transplantit në fushën e Hematologjisë.

QSUT me listë të shtuar të barnave dhe materialeve të mjekimit

Manastirliu: Për herë të parë ka ndodhur që lista e barnave dhe materialeve të mjekimit është hartuar nëpërmjet një procesi gjithëpërfshirës konsultues të një ekipi profesionistësh të përbërë nga mjekë, farmakologjistë, shefa të klinikave mjekësore dhe strukturave të administratës…

Drejtoria e QSUT mbledh së bashku mjeket që u shërbyen pacientëve ndër vite

Shumë mjeke e pedagoge, në pension apo që ushtrojnë profesionin e tyre midis të cilave kirurgia e parë shqiptare, znj. Golemi, onkologia Dr. Adelina Mazreku, u mblodhën në një aktivitet organizuar nga Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, për 7 Marsin, Ditën e Mësuesit dhe 8 Marsin, Ditën e Gruas…

Stafet multidisiplinare: Pjesë e axhendave javore në shërbimet e QSUT

Stafet multidisipilinare në QSUT janë një domosdoshmëri për cilësinë e shërbimit. Tashmë ato janë pjesë e axhendave javore në shërbimet e QSUT…

QSUT: Masa për administrimin e situatës me raste të shtuara të gripit

QSUT ka marrë masa në përgjigje të rasteve të dyshuara apo konfirmuara me grip pranë kësaj qendre spitalore…

Unifikohet orari i vizitorëve në shërbimet klinike të QSUT

Mbrojtja e pacientit, si tek ata me imunitet të ulur për shkak të sëmundjeve të rënda, nga mikrobet dhe viruset që mund të transportohen nga vizitat e familjarëve, është pjesë e misionit kryesor së QSUT…

QSUT mbledh Komitetin e Kontrollit të Infeksioneve Spitalore

Komiteti i Kontrollit të Infeksioneve Spitalore të QSU “Nënë Tereza” është një strukturë e rëndësishme teknike përgjegjëse për parandalimin dhe uljen e infeksioneve spitalore, e cila pas disa vitesh mungesë rifilloi funksionimin e saj…

Analiza vjetore e Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”

Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” zhvilloi sot në ambientet e hotel “Tirana International” analizën e punës vjetore, ku merrnin pjesë Ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj, Drejtoresha e QSUT-së Ogerta Manastirliu, Drejtori i ISKSH Astrit Beci…

Nis Programi i Edukimit në Vazhdim për personelin infermieror të QSUT

Në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” ka nisur cikli i trajnimeve për Edukimin në Vazhdim për personelin infermieror.

QSUT, pajisje e re për analizat e tumoreve

Në Shërbimin e Laboratorik Biokimik-Klinik të QSUT-së sapo është vënë në punë një pajisje e re, e cila, kryen ekzaminimet e markuesve tumoralë me metodën “chemiluminiscent”.

QSUT, Marrëveshje Bashkëpunimi me ULSS Nr.5 Ovest Vicentino, Itali

Stafi mjekësor i Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” do të ketë mundësinë të trajnohet dhe të bashkëpunojë me Njësinë Lokale të Kujdesit Shëndetësor dhe Social Nr.5 (Azienda Unita Locale Socio Sanitaria 5, Ovestvicentino) në Vicenza, Itali në kuadër të një projekti binjakëzimi për të dy institucionet shëndetësore.

“Save the Children” pranë fëmijëve të Shërbimit të Pediatrisë në QSUT

Fëmijët, të cilët mjekohen në shërbimet e Pediatrisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë dhe që do të kalojnë natën e ndërrimit të viteve në spital, kanë marrë sot dhurata nga Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj dhe nga organizata “Save the Children”.

“Shqipëria dhuron” për pacientët e vegjël

Pacientët e vegjël që trajtohen në shërbimin e Pediatrisë së Përgjithshme në QSUT do të kenë së shpejti dy dhoma të rinkonstruktuara për të qëndruar në kushte sterile.

Konferenca e 3-të Kombëtare e Reumatologjisë

Shërbimi i Reumatologjisë QSUT dhe Shoqata për Sëmundjet Muskulo-skeletike dhe Autoimune realizuan më datë 27 dhjetor 2013, Konferencën e 3-të Kombëtare të Reumatologjisë

Konferenca 17-të Kombëtare e Kardiologjisë

Shoqata e mjekëve kardiologë të Shqipërisë zhvilloi konferencën e 17-të kombëtare të këtij shërbimi me temë “Sëmundjet kardiovaskulare dhe shtatzania”…

Neurokirurgjia, rreze në vend të bisturisë

Në sektorin më të ri të shërbimit të Neurokirurgjisë, në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë, ka nisur trajtimi i të sëmurëve me radiokirurgji…

Nisma “Ta pastrojmë Shqipërinë në një ditë”

Nismës “Ta pastrojmë Shqipërinë në një ditë” i është bashkuar edhe Drejtoria e Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, në bashkëpunim me kompaninë telefonike AMC dhe Fakultetin e Infermierisë…

Pastrimi dhe Gjelbërimi i QSUT

Kryeministri Edi Rama inspektoi të dielën punimet në mjediset e jashtme të Qendrës Spitalore Universitare Nënë Tereza, në Tiranë, ku pas shembjes së objekteve pa leje ka nisur mbjellja e pemëve, ripërtëritja dhe mirëmbajtja e hapësirave publike…