Telefon : 00355 4 2349233

Urgjenca (për Tiranën) : 00355 4 2222235

Rruga e Dibrës, Nr. 372, Tiranë (Shiko ku gjendet në hartë)

Rezervimet e Konsultave Ambulatore (e hënë - e premte) : 0800 28 28 (vetëm nga numër fiks) 00355 4 2349217

Kreu > Lajme > Neurokirurgjia, rreze në vend të bisturisë

Neurokirurgjia, rreze në vend të bisturisë

Në sektorin më të ri të shërbimit të Neurokirurgjisë, në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë, ka nisur trajtimi i të sëmurëve me radiokirurgji. Në sektorin X-Knife Akseleratori Linear filloi trajtimi i të sëmurëve me radiokirurgji, që bëhet për herë të parë në Shqipëri dhe rajon duke përdorur akseleratorin linear, maja e teknologjisë së rrezatimit, prodhuar në vitin 2012.

 

Ky projekt synon të sjellë një nivel të ri trajtimi të sëmundjeve tumorale duke sjellë përfshirjen e shërbimit në sistemet shëndetësore moderne bashkëkohore.

 

Radiokirurgjia do të zëvendësojë operacionet për shumë pacientë. Me precision submilimetrik, ajo bën të mundur koncentrimin e rrezatimit në thellësi të trurit duke shëruar sëmundjet e trurit pa nevojën e thikës. Pacienti qëndron vetëm një ditë në spital dhe komplikacionet janë të papërfillshme. Radiokirurgjia u zhvillua nga neurokirurgu suedez Leksel. Sot përdoret për të trajtuar sëmundje të ndryshme të trurit e të trupit. X-Knife Akseleratori ka një kapacitet trajtimi radiokirurgjikal deri në 5 pacientë në javë dhe pas janarit 2014, 20 pacientë në ditë për trajtim me radioterapi konformale.Rezervo Konsultën Ambulatore Rezervo
Konsultën
Ambulatore
Na ndiqni në Facebook