Telefon : 00355 4 2349233

Urgjenca (për Tiranën) : 00355 4 2222235

Rruga e Dibrës, Nr. 372, Tiranë (Shiko ku gjendet në hartë)

Rezervimet e Konsultave Ambulatore (e hënë - e premte) : 0800 28 28 (vetëm nga numër fiks) 00355 4 2349217

Rreth Nesh

sherbimi-nefrologji


Shërbimi i Nefrologjisë në spitalin tonë trajton sëmundjet e veshkave.


Veshkat janë jetike pasi shërbejnë si filtër i produkteve të gjakut, të mbeturinave dhe ujit të tepërt duke ruajtur ekuilibrin e ujit, elektroliteve dhe rregulluar ekuilibrin acido-bazik. Shumë prej sëmundjeve që ndikojnë në veshka nuk janë të kufizuara në organin vetë, por janë çrregullime sistemike. Shërbimi i Nefrologjisë QSUT diagnostikon sëmundjet e veshkave dhe trajtimin e tyre me medikamente, dializë dhe nëpërmjet transplantit të tyre. Sëmundjet kronike të veshkave menaxhohen me trajtimin e kushteve të tilla si diabeti, shmangien e substancave toksike në veshka, antihipertensivët, dieta, modifikimi i peshës dhe e fundit-faza e insuficiencës së veshkave me dializë. Sëmundjet auto-imune dhe inflamatore të veshkave, të tilla si vaskuliti ose refuzimi i transplantit, mund të trajtohen me ndërhyrje imune. Kur veshkat nuk janë më në gjendje për të mbështetur kërkesat e trupit kryhet terapia renale zëvendësuese, dializa. Dializa është një metodë artificiale e zëvendësimit të disa funksioneve të veshkave që zgjasin jetën. Aktualisht transplantimi i veshkave është trajtimi më efektiv edhe pse disponueshmëria e tij në mbarë botën është e kufizuar nga mungesa e disponueshmërisë së organeve të donatorëve.


Shërbimi i Nefrologjisë së QSUT ka eksperiencën e duhur për menaxhimin dhe trajtimin e situatave të sipërpërmendura.

Rezervo Konsultën Ambulatore Rezervo
Konsultën
Ambulatore
Na ndiqni në Facebook