Të parandalosh është më mirë sesa të kurosh një sëmundje

01/10/2017

Në kuadër të muajit të sensibilizimit në luftën kundër kancerit të gjirit, Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, ka nisur një sërë aktivitetesh për të sensibilizuar gratë në parandalimin e sëmundjes së kancerit të gjirit, një sëmundje, e cila nëse diagnostikohet në fillimet e saj është më shumë e kurueshme, sesa nëse kapet në fazat e avancuara.

Për këtë, në hollin e spitalit Onkologjik në QSUT, u shpërndanë fjongo rozë, simboli i sensibilizmit për diagnostikimin e hershëm të kësaj sëmundjeje si dhe u shpërndanë fletëpalosje me informacion të detajuar rreth diagnostikimit, kurimit dhe parandalimit në fazat e para.

Posted in Aktivitete by admin qsut