17 Prill – Dita Botërore e Hemofilisë

17/04/2014

Hemofilia është një ç’rregullim i lindur i koagulimit me shpejtësi 1:10000 lindje. Hemofilia shkaktohet nga mungesa e faktorëve të koagulimit. Kur mungon faktori VIII shfaqet hemofilia A dhe kur mungon faktori IX shfaqet hemofilia B. Numri i të prekurve në mbarë botën është rreth 400.000 persona. Hemofilia A është më e shpeshtë se ajo B, duke përfshirë 80-85% të numrit total.

Posted in Aktivitete by admin qsut