Takim me një grup mjekësh nga Fondacioni “Albanian Health Fund”

29/03/2016

Sot në ambjentet e QSUT-së, Drejtoresha e Përgjithshme znj. Ogerta Manastirliu priti në një takim një grup mjekësh nga specialitete të ndryshme të Fondacionit “Albanian Health Fund” nga SHBA.

Bashkëpunimi i ketij fondacioni me QSUT-në dhe Fakultetin e Mjekësisë, daton që prej vitit 1992. Ky ekip mjekësh profesionistë, ka lehtësuar Konferencën e parë “Mediko Kirurgjikale” si dhe ka marrë pjesë në një sërë ndërhyrjesh kirurgjikale dhe konsultash të ndryshme në shërbime klinike si kirurgjia digjestive, psikiatri, oftalmologji, duke mbështetur jo vetëm në trajnime të edukimit në vazhdim të mjekëve, por edhe duke mbështetur në aparatura mjekësore, shërbimin e kirurgjisë.

Fokusi i qëndrimit të këtij ekipi, do të jenë leksionet me studentët e Fakultetit të Mjekësisë, Infermierisë dhe Stomatologjisë, si dhe dhënia e konsulencës në Shërbimet klinike të QSUT–së duke bërë konsulta dhe vizita.

Ky ekip përbëhet nga mjekë të specialiteteve të ndryshme si: gastro-enterolog, hemato-onkologë, okulistë, pediatër endokrinolog, psikiatër, dentistë, infermierë si dhe studentë të mjekësisë.

Për ndihmesën e tyre, ata kanë marrë ndër vite 4 medalje “Mirënjohje” nga Presidenti i Republikës dhe 2 tituj “Honoris Causa” nga Universiteti i Mjekësisë.

Drejtuesi i këtij ekipi, Prof. Mark H. Johnston, mjek gastro-hepatolog, pritet të nderohet me titullin “Honoris Causa”, nga Universiteti i Mjekësisë Tiranë.

Posted in Lajme by admin qsut