Semundjet Kardio-Vaskulare


Shërbimi i Kardiologjisë, Klinika e Parë kryen diagnostikimin mjekësor dhe trajtimin e defekteve të lindura të zemrës, sëmundjeve të arterieve koronare, insuficiencën e zemrës, sëmundjet e valvulave të zemrës, çrregullimet e ritmit. Kardiologu i shërbimit kryen ekzaminimin fizik i cili përfshin kontrollin e tensionit të gjakut, peshën, zemrën, mushkëritë dhe enët e gjakut. Disa probleme mund të zbulohen me simptomat tuaja por mund të lindë nevoja për teste të tjera si EKG, X-ray ose analiza të gjakut. Probleme të tjera kërkojnë testim më të specializuar. Kardiologu mund të rekomandojë ndryshime të stilit të jetesës apo medikamente. Secili rast është unik. Shërbimi i Kardiologjisë, Klinika e Parë organizohet në kabinetet: ECHO T Torakale, ECHO T Ezofagale, Ciglometria, Holter Ritmi, Holter Presioni. Shërbimet e Kardiologjisë së Klinikës së Parë dhe Klinikës së Dytë mbulohen nga një shërbim hemodinamike.