Shërbimi i Neurokirurgjisë

Rreth Nesh

Shërbimi i Neurokirurgjisë

Ky shërbim kirurgjikal ofron konsulta dhe hospitalizim për pacientët me sëmundje kirurgjikale të sistemit nervor qendror dhe periferik.

Pjesë integrale dhe me rëndësi të këtij shërbimi janë punkti i kimioterapisë, unik i llojit të tij për Shqipërinë dhe struktura e radioterapisë me akselerator linear ku ofrohen trajtime të specializuara dhe bashkëkohore kimioterapeutike dhe radioterapeutike për tumoret e trurit dhe tumoret e sistemit nervor.

Ndër figurat e rëndësishme të mjekësisë Shqiptare të cilët kanë punuar dhe kanë dhënë kontribut pranë këtij shërbimi kanë qenë Prof. Arian Xhumari, Prof. Adrian Osmanlliu etj.

Stafi mjekësor

Ekipi Kirurgjikal

Prof. Mentor Petrela PETRELA, PU-PH Paris

Neurokirurgji e përgjithshme, kollonë, patologji e bazës kraniale, vaskulare

Dr.Sh.M. Arsen Seferi

Neurokirurgji e përgjithshme, kollonë, fiksime, epilepsi, vaskulare

Dr.Sh.M. Artur Xhumari

Neurokirurgji e përgjithshme, neuropediatri, neuroendoskopi, radiokirurgji

Dr.Sh.M. Ridvan Alimehmeti

Neurokirurgji e përgjithshme, nervat periferikë, funksional, stereotaksi, dhimbje

Dr. Artid Lame

Neurokirurgji e përgjithshme, kollonë, stabilizime

Ekipi Neuroanestezise

Dr.Sh.M. Kliti Plika

Neuroanestezi-reanimacion adult

Dr. Mit’hat Demneri

Neuroanestezi-reanimacion adult/pediatrik

Dr. Myfit Saraçi

Neuroanestezi-reanimacion adult

Dr. Mishel Qirinxhi

Neuroanestezi-reanimacion

Dr. Toma Kalefi

Neuroanestezi-reanimacion

Teknologjia dhe infrastruktura

Kati i parë:

Sekretariati, zyrat e mjekëve, salla e tretë e bllokut operator “Lehman”, kabineti i neuroimazherisë (CT dhe MRI), radioterapia.

Kati i dytë:

Reanimacioni “Prof. Arian Xhumari” (6 shtretër kujdesi intensiv dhe 4 shtretër kujdesi i shkurtër postoperator), salla e parë dhe e dytë e bllokut operator “Lehman”, zyrat e mjekëve.

Kati i tretë:

Salla Adrian, 16 shtretër hospitalizimi (dhoma me dy shtretër e një tualet), zyrat e mjekëve.

Kati i katërt:

Salla Houdart, 16 shtretër hospitalizimi (dhoma me dy shtretër e një tualet), zyrat e mjekëve.

Blloku i operacioneve “Lehman” përbëhet nga tre salla operacioni me fluks ajri laminar e standart ISO 200019. Këto salla janë të pajisura me:

 • 2 mikroskopë operatorë;p
 • neuronavigator i integruar me mikroskopin dhe skopine intraoperatore;
 • bisturi me ultratinguj;
 • neuroendoskopi;
 • kaskë stereotaksie;
 • 2 skopi intraoperatore;
 • neurofiziologji intraoperatore Surpass;
 • echodoppler transkranial;
 • osteosintezë vertebrale;
 • extempora-kriomikrotom.

Reanimacioni (ICU)

Salla e zgjimit është e pajisur me 4 shtretër reanimacioni të cilat ofrojnë mundësinë e peshimit të pacientit dhe pozicionimin sipas nevojave të pacientit në mënyrë elektromekanike. Shtretërit janë të lëvizshëm, të pajisur me rrota dhe me frena. Secili shtrat është i pajisur me dyshekun përkatës të veshur nga një shtresë mbrojtëse ndaj lagështisë dhe papastërtive që mund të lahet duke siguruar higjienën e dyshekëve.

Pranë çdo shtrati gjendet respiratori dhe një monitor që siguron monitorimin e PA, Fk, EKG, EEG, PVC, Sp O2, FR, T°, ART, ICP, pt CO2, PiCCo, BIS, fi O2, NMT, etj.

Salla e zgjimit është e pajisur me perfuzorë dhe shiringa elektrike portative që bëjnë të mundur dhënien e likideve dhe barnave I.V. me infuzione të vazhdueshme duke realizuar dhe llogaritjen e shpejtësisë së dhënies së perfuzionit nga vetë aparati në mënyrë elektronike.

Reanimacioni përbëhet nga 6 dhoma të sëmurësh. Çdo dhomë është e pajisur me nga një shtrat reanimacioni dhe respiratorë që ofrojnë të gjitha regjimet respiratore për të rriturit dhe fëmijët si dhe regjimin e veçantë për NIV; një monitor, hemopode të cilat ofrojnë matjen e ICP, PVC, ART, PiCCO.; një POD, ptCO2 i cili bën të mundur monitorimin CO2 të ekspiruar.; një burim oksigjeni të lirë, respirator dhe shiringë elektrike. Gjithashtu reanimacioni është i pajisur me një astrupogram që bën të mundur matjen e gazeve në gjakun arterial në cast kur paraqitet e nevojshme.

Eksplorimet:

 • Rezonanca Magnetike (MRI);
 • Skaner (CT);
 • Elektromiografi (EMG) dhe Elektroencefalografi (EEG);
 • Arteriografi e Mieloradikulografi;
 • Doppler transkranial;
 • Doppler kardiak transtorakal e transezofageal.

Trajtime te integruara:

 • DSA embolizim endovaskular;
 • Akselerator linear për radioterapi konvencionale dhe radiokirurgji.

Shërbimet e Ofruara

Në këtë shërbim realizohen të gjitha tipet e ndërhyrjeve neurokirurgjikale. Akset kryesorë të aktivitetit të shërbimit janë:

Kirurgjia vaskulare

Trajtimi i malformimeve vaskulare (aneurizma, malformacione arterio-venoze, fistula arterio-venoze, kavernoma, angioma, anomali zhvillimore venoze DVA)

Kirurgji e arteries karotide dhe vertebrale

Trajtim kirurgjikal i aksidenteve vaskulare cerebralë

Trajtimi endovaskular – coiling

Kirurgjia e bazës kraniale

Orbitë

Fosa anteriore

Piramida e klivusi

Kirurgjia e tumoreve cerebralë

Biopsi stereotaktike

Biopsi ekscizionale

Heqje kirurgjikale

Protokolle Neuro-onkologjie dhe kimioterapi

Radioterapi konvencionale dhe radiokirurgji

Kirurgjia e kolonës

Degjenerative: hernie diskale,mielopati artrozike. Patologji vaskulare, kirurgjia në raport me arterien vertebrale.

Tumoret e palcës dhe të kolonës

Malformacione të kollonës

Traumë

Dismorfia kraniale dhe spinale

Kirurgji pediatrike

Tumoret e moshës pediatrike

Derivacione valvulare

Kirurgjia e nervave periferikë

Pleksi brakial, pleksi distocik, nervat periferike, kanal karpal, nerv kubita

Dëmtimi periferik i nervave i lindur ose i fituar, traumatik dhe jo traumatik

Trajtim kirurgjikal i dhimbjes

Kirurgjia e epilepsisë

Epilepsia lezionale

Epilepsia temporale meziale nga skleroza hipokampale

Epilepsia farmako-rezistente

Kirurgjia funksionale

Stimulimi i bërthamave subtalamike për Sëmundjen e Parkinson

Trajtimi i distonis, spasticitetit, tremorit dhe hyperhidrozes

Konsultat ambulatore:

     
       

Ditët dhe orari i vizitave

     
   

Ditët

Ora

Prof. Mentor Petrela

 

E Premte

09:00-11:00

Dr. Maren Ruka

 

E Premte

09:00-11:00

Dr. Artid Lame

 

E Marte;

09:00-11:00

Prof. As. Arsen Seferi

 

E Marte;

09:00-11:00

Dr. Sc. Eugen Enesi;
Dr. Ejona Lilamani

 

E Marte;

09:00-11:00

Prof. As. Artur Xhumari;
Dr. Gramoz Brace

 

E Merkure;

09:00-11:00

Dr. Gentian Kaloshi

 

E Mërkurë, E premte

09:00-15:00

Prof. As. Ridvan Alimehmeti

 

E Enjte

09:00-11:00

Dr. Sc. Edvin Dervishi

 

E Enjte

09:00-11:00

Pritja dhe Urgjencat

Shërbim urgjence me mundësinë e një konsulte neurokirurgjikale.

Kontakt:

+ 355 (4) 2349382 Reanimacioni neurokirurgjikal (24h/24)

+ 355 (4) 2349209 Sekretariati (çdo ditë 9h-16h)

+ 355 (4) 2349246 Konsultat (çdo ditë 9h-13h)

e-mail mentor.petrela@gmail.com Fax:+ 355 (4) 2362641

Gjej shërbimin në hartë: