QSUT: Programi i Edukimit në Vazhdim – “Çështje të praktikave më të mira të shëndetit mendor”, Shërbimi i Psikiatrisë

05/06/2014

Në kuadër të procesit të edukimit në vazhdim nën kujdesin e shefit të Shërbimit të Psikiatrisë QSUT, D.Sh.M. Ariel ÇOMO është zhvilluar në ambjentet e këtij Shërbimi seminari me temë “Çështje të praktikave më të mira të shëndetit mendor”.

Lektorë në seminar Prof. Judith HAFFMANS, Shefe e Departamentit të Kërkimeve dhe Farmakologjisë Klinike pranë Bavo Group Parnassia, Instituti i Psikiatrisë, Hagë, Hollandë dhe Anëtare e Bordit të Etikës Mjekësore të MEETING, Ultrecht, Hollandë, trajtoi aspekte të shëndetit mendor tek gratë dhe Prof. Erik HOENCAMP, Profesor pranë Departamentit Psikologjisë Klinike në Universitetin e Leiden, Hollandë, i cili referoi mbi rëndësinë e diagnostikimit dhe trajtimit të hershëm të problematikave të shëndetit mendor.

Çështje të tjera në seminar ishin ato të rëndësisë së protokolleve klinike në praktikat shëndetësore trajtuar nga Dr. Mirela Çela, Qendra e Kombëtare e Cilësisë, Sigurisë dhe Akreditimit Tiranë.

Të pranishëm ishin mjekë psikiatër, mjekë specializantë, psikologë klinik dhe punonjës social të QSUT.

Posted in Lajme by admin qsut