One Column

Double Sidebars

Dr. Irma Hajdari, mjeke pediatre pranë Urgjencës pediatrike, QSUNT Çfarë është Gastroenteriti? Gastroenteriti është inflamacioni akut i stomakut dhe zorrëve që karakterizohet me të vjella, diarre, ethe, dhe dhimbje barku. Preken kryesisht fëmijët e moshave 3 muaj deri në 5 vjeç. Fëmijët deri në 3 muaj janë të mbrojtur nga antitrupat e mbartura nga

Intervistë me D.SH.M Sonila Tomori, Mjek Psikiatër për fëmijë e adoleshentë pranë Shërbimit të Pediatrisë së Specialiteteve I, QSUNT. Thelbi i diagnozës së çrregullimit të pamjaftueshmërisë së vëmendjes me hiperaktivitet (ADHD) është prania e sjelljeve të papërshtatshme, me nivel të lartë të pavëmendjes, aktivitet i tepruar dhe imp

Dr. Andrin Tahiri, Shef Shërbimi i Toksikologjisë Klinike Si paraqitet situata e helmimeve kryesisht nga ushqimi gjatë kësaj periudhe ? Stina e verës është periudha në të cilën Urgjenca e Sëmundjeve të Brendshme në QSUNT pret raste të tilla që ne i quajmë Intoksikacione ushqimore, ose në mënyrë shkencore Intoksikacione alimentare. Intoksikacionet a

Prof.Ass Loreta Kuneshka, mjeke dermatologe pranë Shërbimit të Pediatrisë së Specialiteteve 1 Me ardhjen e stinës së verës një nga patologjitë që shtohet në moshën pediatrike është dhe Pitiriazis versikolor (Pityriasis versicolor). Çfarë është Pityriasis versicolor? Pityriasis versicolor është një infeksion i zakonshëm i lëkurës, në të cilën shfaqe