Çdo ditë, çdo çast, jetë të shpëtuara falë Urgjencës së Zemrës 24/7 në QSUT

27/09/2016

Vetëm gjatë 48 orëve të fundit të fundjavës, janë shpëtuar tetë jetë të kërcënuara nga problemet kardio-vaskulare, falë funksionimit me sukses të plotë të Urgjencës Kardiake 24/7, në funksion për herë të parë që prej 1 nëntorit 2015.

Në 52 javë prej fillimit te saj Urgjenca Kardiake ka pritur e trajtuar rreth 1090 pacientë, të cilët kanë marrë në kohë reale shërbim të menjëhershëm, sipas protokolleve të urgjencës së zemrës.

Këtë fundjavë, ekipi i mjekëve hemodinamistë në bashkëpunim me ekipin mjekësor të Urgjencës së Sëmundjeve të Brendshme, mundësuan mbulimin 100% të të gjitha urgjencave të pacientëve që vuajnë nga sëmundjet e zemrës, nëpërmjet procedurave të ndërhyrjeve mini-invazive në zemër.

Kështu, gjatë ditës së shtunë (24/09/2016), kanë mbërritur me urgjencë nga Tirana dhe qytete të ndryshme të Shqipërisë dhe janë trajtuar në protokoll urgjence:

– Ora 15:00 – Pacienti SH. K., 60 vjeç, Tiranë;
– Ora 20:30 – Pacientja F. GJ., 80 vjeç, Tiranë;
– Ora 20:50 – Pacienti TH. R., 64 vjeç, Durrës;
– Ora 01:50 – Pacienti A. XH., 38 vjeç, Tiranë;
– Ora 03:00 – Pacietin Th. Z., 75 vjeç, Vlorë.

Ndërkohë, ditën e dielë (25.09.2016), janë trajtuar këto raste urgjence:

– Ora 13:00 – Pacienti M. Sh., 45 vjeç, Shkodër.
– Ora ‎15:00 – Pacientja F. D., 62 vjeç, Kuçovë.
– Ora 22:30 –‎ Pacienti J.B.mosha 68, Tiranë.
Një falënderim të sinqertë për punën e palodhur, profesionalizmin dhe përkushtimin ekipit të mjekëve roje të Hemodinamikës: dr. Naltin Shuka, dr. Armand Gjana, dr. Meriton Siqeka, dr. Endri Hasimi, si dhe ekipit të mjekëve të Urgjencës së Sëmundjeve të Brendshme, dr. Lulëzim Çela, dr. Petrit Jorgji, dr. Elton Çalliku, dr. Jonida Kito, si dhe stafeve infermierore dhe teknike, në shpëtim të jetëve të pacientëve!

24 Orë Në Shërbim Urgjenca QSUT

Posted in Lajme by admin qsut