Aplikohet për herë të parë procedura e ERCP

15/02/2017

Një tjetër pajisje moderne e teknologjisë së fundit i shtohet Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” Tiranë, e cila rrit ndjeshëm cilësinë e shërbimit të ofruar ndaj pacientëve.

Bëhet fjalë për pajisjen e njohur me emërtimin ERCP (Endoscopic Retrograde Cholangio-Pancreatogram – Kolangio-Pankreatograma Endoskopike Prapavajtëse), e cila është vendosur tashmë në funksion të plotë në shërbim të repartit të Kirurgjisë. Pajisja bën të mundur realizimin e ndërhyrjeve në rrugët e tëmthit duke shmangur kirurgjinë e hapur, ndërsa përmes aplikimit të saj, shkurtohet ndjeshëm jo vetëm koha e realizimit të interventit, por edhe ajo e qëndrimit të pacientëve në spital pas ndërhyrjes, ul ndjeshëm përdorimin e barnave post-operatore, si dhe është një ndihmë e madhe për vetë mjekët kirurgë për ta ushtruar sa më mirë profesionin e tyre.

Procedura e ERCP-së për trajtimin e patologjive të rrugëve biliare dhe pankreatike, – apo rrugëve të tëmthit siç njihen në gjuhën e përditshme, – realizohet për herë të parë në kabinetin e angiografisë pranë Shërbimit të Imazherisë në #QSUT. Realizimi me sukses i kësaj procedureje te, u bë e mundur në sajë të angazhimit të ekipit të mjekëve kirurgjë dhe gastrohepatologë, radiologë, të cilët kanë filluar prej disa ditësh trajtimin e pacientëve me këtë metodë të re në #QSUT. Edhe pse kjo aparaturë, tashmë, kishte vite e instaluar në shërbimin e Imazherisë, vetëm këtë vit u bë e mundur rivendosja e saj në punë pas blerjes së materialeve të nevojshme mjekësore dhe përfundimit të ciklit të trajnimit të mjekëve.

Gjatë këtij viti presim që pajisja e Angiografit të mund të realizojë edhe ndërhyrjet invazive vaskulare dhe interventa të tjera. Por lajmet e mira nuk mbarojnë këtu, të tjera investime pritet të realizohen gjatë këtij viti në #QSUT. Pas elementëve të rinj që ka sjellë furnizimi, si pjesë e programit të 96000 instrumentave të rinj kirurgjikalë të sterilizuar, më në fund, jemi në fazën pothuajse përfundimtare që të fillojmë ndërtimin e godinës së re të Repartit të Kirurgjisë, e cila do ta kompletojë shumë më tepër të gjithë shërbimin.

Posted in Lajme by admin qsut