26/06/2023

Shpallja per vend te lire pune Fizikan ne Radioterapi

Shpallja per vend te lire pune Specialist i Sektorit të Marredhenieve Ligjore

Shpallja per vend te lire pune Specialist IT

Shpallja-per-Drejtues-ne-Drejtorine-e-IT-dhe-Inxhinierise-Klinike-5

Posted in Uncategorized by admin qsut
01/11/2021

DREJTOR NË DREJTORINË E SHËRBIMEVE MBËSHTETËSE

Posted in Uncategorized by User
05/08/2021

Udhezim-Nr.1_23.09.2016

RREGULLORE-3_Hetimi-administrativ-dhe-konfidencaliteti

RREGULLORE-2_Kerkesa-per-mbrojtje

Ligji-nr.-60-2016-i-ndryshuar

Posted in Uncategorized by User
14/11/2020

DSHM. Merita Rroji

Mjeke Nefrologe pranë Shërbimit të Nefrologjisë QSUNT

DITURIA ËSHTË FUQI: EDUKIMI I PACIENTIT SI NJË MJET PËR PËRFSHIRJEN NË KUJDESIN E SHËNDETIN TË TIJ

Sëmundja kronike e veshkave (SRK) është një përparësi e shëndetit publik, me një prevalencë globale rreth 9.1% (697.5 milion raste) duke u renditur si shkaku i 12-të i mortalitetit në popullatë. Duhet theksuar se rreth 7.4% e mortalitetit kardiovaskular ka në bazë sëmundjet renale kronike. Diabeti, hipertensioni, sëmundjet glomerulare, tubulointersticiale, autoimmune, patologjitë e trashëguara, e malformimet e lindura janë disa nga shkaqet kryesore të SRK.

Edukimi i pacientit njihet gjerësisht si një komponent i domosdoshëm në kujdesin në SRK, duke rritur njohuritë e pacientit, vetë-identifikimin e popullatave me rrezik të lartë që ka më shumë gjasa të përfitojnë nga referimi dhe trajtimi i hershëm. Aktualisht kemi një numër në rritje të terapive që ndikojnë në progresin e semundjeve renale por dhe një variancë të madhe në përshkrimin e tyre. Përfshirja e një qasjeje që vlerëson rrezikun afatshkurtër dhe afatgjatë të pacientëve, alternativat terapeutike, krijimi i algoritmeve dhe informimi bazuar në to i pacientëve mund të përmirësojë vetëdijen e pacientit, trajtimin e personalizuar dhe shëndetin e popullatës. Investimet në edukim në SRK janë kritike për stimulimin e aktivizimit dhe përfshirjes së të pacientit.  Në këtë drejtim, përfshirja e familjes, përdorimi i mediave dixhitale, krijimi i kabineteve të dedikuara me staf të specializuar mund të jenë veçanërisht efektiv. Nga ana tjetër ndërgjegjësimi për SRK kërkon udhërëfyes të bazuar në evidence e algoritme të sakta drejtuar ofruesve të kujdesit parësor, dhe edukimin në vazhdim të tyre.

Sëmundja kronike e veshkave përfshin një rrezik për ecuri drejt sëmundjes renale në fazën përfundimtare dhe zhvillimin e sëmundjeve shoqëruese, siç është sëmundja kardiovaskulare, një nga shkaqet kryesore të mortalitetit në këtë popullatë, por ky rrisk është individual dhe ndryshon. Për të ulur këtë rrisk, pacientëve me SRK u rekomandohet të ndjekin një mënyrë jetese të shëndetshme me aktivitet fizik, dietë të dedikuar, dhe respektimin e regjimeve komplekse të medikamenteve sipas protokolleve përkatëse në të gjitha fazat e sëmundjes. Në stadin përfundimtar të dështimit të funksionit renal pacienti ka nevojë për terapi renale zevendesuese. Informacioni i detajuar për alternativat terapeutike Hemodializë, Dializë peritoneale, Terapi e integruar e Transplant renal me veçoritë e tyre, anët pozititive e negative dhe përfshirja e pacientit në vendimmarrjen e përzgjedhjes e terapisë renale zëvendësuese referohet se rrit kompliancën e pacientit dhe cilësinë e jetës së tij. Për të menaxhuar kompleksitetin e kësaj situate shëndetësore, bashkërendimi përshkrim – aplikim i rekomandimit shëndetësor konsiderohet thelbësor dhe duhet të promovohet për të optimizuar pacientët me SRK. Kjo shpeshherë nuk është e thjeshtë se pacientët me SRK kanë qasje të ndryshme për informacionin shëndetësor, ku mbi një e katërta kanë një njohje e kuptim shumë të varfër të informacionit shendetësor e lidhur kjo dhe me statusin e edukimit, statusin ekonomik e social të pacientëve. Motivimi i pacientëve për t’u angazhuar me aktivitetin e menaxhimit të SRK do të ndikohet nga kuptimi i rriskut të sëmundjes dhe përfitimet relative të terapive të ofruara.

Një marrëdhënie e mirë bazuar në besim me ofruesit e kujdesit shendetësor duket se promovon rritjen e dijes rreth sëmundjes duke optimizuar pjesëmarrjen aktive të pacientit në shëndetin e tij. Kjo duhet të jetë në fokus që në takimin e parë të pacientit me mjekun nefrolog. Kjo mund të inspirojë konfidencë dhe shpresë për pacientët që të bashkëjetojnë mirë me sëmundjen e tyre.

Posted in Uncategorized by admin qsut
23/01/2020

Në përfundim të Tetorit Rozë, muajit të Ndërgjegjësimit në Luftën Kundër Kancerit të Gjirit në Spitalin Onkologjik në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” u dhuruan paruke për pacientet, të cilat janë duke luftuar kundër kësaj sëmundjeje. Dhurimi u bë nga organizata jofitimprurëse “Europa Donna Albania” e cila ka për qëllim të ndihmojë gratë e prekura nga kanceri i gjirit. Paruket ishin të krijuara me flokë natyral të vajzave dhe grave, të cilat kanë qenë pjesë e fushatës të nisur tashmë prej një viti “Dhuro Flokë, fal shpresë” dhe që ka si qëllim dhurimin e flokëve për të krijuar paruke për gratë që janë duke përballur luftën e ashpër me kancerin e gjirit.

Posted in Uncategorized by admin qsut
1 16/01/2020

Kërkimi Shkencor është pjesë integrale e punës së përditshme së stafit në QSUT.
 
Publikimi i kësaj pune bëhet jo vetëm në Revistat Kombëtare apo të vendeve të rajonit, por kjo punë vlerësohet dhe publikohet edhe në revistat e shoqatave ndërkombëtare të specialiteteve të tyre.
 
Publikimi në revista të tilla me faktor impakti bëjnë që zëri i mjekëve tanë të dëgjohet në mbarë botën.

Posted in Uncategorized by admin qsut
29/05/2014

Aenean molestie faucibus fringilla.

Quisque in nulla ut metus cursus commodo non vitae nibh.
Curabitur euismod sem vel velit blandit, sit amet molestie sapien pulvinar.

Aenean molestie faucibus fringilla. Nam at justo eget nulla dictum vehicula. Nulla ac mi adipiscing, elementum ligula at, ultrices mauris. Nullam nec tortor mauris. Quisque sollicitudin metus quis tempor congue. Mauris sit amet tincidunt purus, id eleifend orci. Maecenas vel elit at dui condimentum lobortis in sed eros. Morbi iaculis euismod felis in pulvinar. Praesent sagittis elementum velit nec dictum. Donec bibendum varius ipsum, ac pretium metus vehicula eu. Suspendisse vestibulum velit non ornare elementum. Mauris ultrices posuere diam sit amet consectetur. Quisque eget elit quis sapien interdum mattis. Aenean commodo pharetra mauris a fermentum. Sed mattis sit amet risus a feugiat.

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation corper suscipit lobortis nisl ut aliqup ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor

Aenean in rutrum nunc, vel laoreet felis. Proin eu tempor libero. Donec mi sapien, adipiscing vitae mi in, interdum cursus risus. Donec quis dapibus felis. Suspendisse semper leo quam. Suspendisse feugiat urna leo, sit amet rutrum diam dictum tincidunt. Mauris adipiscing consectetur ante, eget elementum nunc mollis iaculis. Sed in purus tristique, lacinia tellus quis, egestas neque. Pellentesque varius augue et libero interdum dapibus.

Nam vel rutrum orci. Sed vel molestie nulla. Etiam vitae lobortis diam, et auctor erat. Donec erat metus, congue eget tempus at, consequat a justo. In consequat lectus lorem, in vehicula mauris ornare eget. Duis luctus ante sed odio ornare, auctor malesuada eros lobortis. Aenean placerat mi est, ac porta sem pulvinar eu. Proin faucibus, nisi at mattis laoreet, ante augue tristique orci, eu rutrum lorem lectus quis arcu. Fusce a tempor tellus, non aliquet enim. Ut eget fermentum nunc.

Sed elementum, libero sed vehicula facilisis, dolor felis pulvinar magna, vitae ornare diam mi sed arcu. Fusce placerat est quis dui elementum, et consectetur mi sodales. Cras eget consequat sapien. Vestibulum egestas ac metus sed condimentum. Suspendisse arcu sapien, luctus in arcu et, aliquam scelerisque augue. Sed condimentum mauris nec commodo vehicula. Donec quis lorem aliquam, vestibulum lacus sit amet, fermentum augue. Pellentesque id tristique mi. Mauris eu magna est. Quisque blandit nunc metus, ut sagittis est mattis a. Cras lobortis, nisi at varius porttitor, ante leo dapibus sapien, eget malesuada arcu diam quis mauris. Morbi vitae lorem eget metus dictum adipiscing at id tellus.

Posted in Blog, image posts, Uncategorized by admin qsut | Tags: , ,
15/05/2014

Aenean molestie faucibus fringilla.

Quisque in nulla ut metus cursus commodo non vitae nibh. Curabitur euismod sem vel velit blandit, sit amet molestie sapien pulvinar.
Aenean molestie faucibus fringilla. Nam at justo eget nulla dictum vehicula. Nulla ac mi adipiscing, elementum ligula at, ultrices mauris. Nullam nec tortor mauris. Quisque sollicitudin metus quis tempor congue. Mauris sit amet tincidunt purus, id eleifend orci. Maecenas vel elit at dui condimentum lobortis in sed eros. Morbi iaculis euismod felis in pulvinar. Praesent sagittis elementum velit nec dictum. Donec bibendum varius ipsum, ac pretium metus vehicula eu. Suspendisse vestibulum velit non ornare elementum. Mauris ultrices posuere diam sit amet consectetur. Quisque eget elit quis sapien interdum mattis. Aenean commodo pharetra mauris a fermentum. Sed mattis sit amet risus a feugiat.

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation corper suscipit lobortis nisl ut aliqup ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor

Posted in Blog, Uncategorized by admin qsut
29/04/2014

Aenean molestie faucibus fringilla.

Quisque in nulla ut metus cursus commodo non vitae nibh. Curabitur euismod sem vel velit blandit, sit amet molestie sapien pulvinar. Aenean molestie faucibus fringilla. Nam at justo eget nulla dictum vehicula. Nulla ac mi adipiscing, elementum ligula at, ultrices mauris. Nullam nec tortor mauris. Quisque sollicitudin metus quis tempor congue. Mauris sit amet tincidunt purus, id eleifend orci. Maecenas vel elit at dui condimentum lobortis in sed eros. Morbi iaculis euismod felis in pulvinar. Praesent sagittis elementum velit nec dictum. Donec bibendum varius ipsum, ac pretium metus vehicula eu. Suspendisse vestibulum velit non ornare elementum. Mauris ultrices posuere diam sit amet consectetur. Quisque eget elit quis sapien interdum mattis. Aenean commodo pharetra mauris a fermentum. Sed mattis sit amet risus a feugiat.

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation corper suscipit lobortis nisl ut aliqup ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor

Posted in Blog, image posts, Uncategorized by admin qsut
29/04/2014

Nullam nec tortor mauris.

Maecenas vel elit at dui condimentum lobortis in sed eros. Morbi iaculis euismod felis in pulvinar. Praesent sagittis elementum velit nec dictum. Donec bibendum varius ipsum, ac pretium metus vehicula eu. Suspendisse vestibulum velit non ornare elementum. Mauris ultrices posuere diam sit amet consectetur. Quisque eget elit quis sapien interdum mattis. Aenean commodo pharetra mauris a fermentum. Sed mattis sit amet risus a feugiat. Quisque in nulla ut metus cursus commodo non vitae nibh. Curabitur euismod sem vel velit blandit, sit amet molestie sapien pulvinar. Aenean molestie faucibus fringilla. Nam at justo eget nulla dictum vehicula. Nulla ac mi adipiscing, elementum ligula at, ultrices mauris. Nullam nec tortor mauris. Quisque sollicitudin metus quis tempor congue. Mauris sit amet tincidunt purus, id eleifend orci.

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation corper suscipit lobortis nisl ut aliqup ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor

Posted in Blog, image posts, Uncategorized by admin qsut